Jojobaolaj Aromax 50ml

Bőrápoló- és masszázsolajként minden bőrtípusra.
Latin név: Simmondsia chinensis

A jojobaolajat (Simmondsiae oleum) a jojobafélék családjába (Simmondsiaceae) tartozó jojobafa (Simmondsia sinensis, syn. S. californica) magvaiból préseléssel és finomítással állítják elő, kb. 50%-os hozammal. Ez a termék aranysárga színű, olajszerű, folyékony halmazállapotú viasz, melyben főbb zsírsavösszetevőként az eikozénsavat (kb. 70%), az olajsavat és az erukasavat (kb. 10-10%) találhatjuk meg.

A jojobaolaj kedvező tulajdonságaiként említhető, hogy nehezen avasodik, gyorsan beszívódik a bőrbe, jó illatrögzítő és hidratáló, és emellett minden arcbőrtípusnál jól használható. Egymagában, ún. bázisolajként is használható, vagy összetett készítményekben (pl. olajkeverékekben, krémekben) más, alapolajként használt zsíros olajokhoz is adható 10-15%-os mennyiségben.

Masszázsolaj narancsbőr kezelésére

14 csepp borókaolajat 10 csepp citrom- és 8 csepp grapefruitolajjal 2 evőkanálnyi mandulaolaj és 5 csepp jojobaolaj elegyében elkeverünk és a narancsbőr kialakulására hajlamos területeket bemasszírozzuk. Kiegészítő kezelésként száraz dörzsölés vagy masszázs után 6 csepp boróka és 6 csepp rozmaring illóolaj elegyéből 6 cseppet tejben vagy habfürdőben elkeverünk és a fürdővízhez adunk.

Származás: Magyarország

  • Súly: 120g

JÖJJÖN EL HOZZÁNK