Indiai Citromfűolaj Aromax 10ml

Latin név: Cymbopogon citratus

Illat: friss, citromos illatú

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő és bőrápoló olaj készítéséhez

Az indiai citromfű illóolajat (Cymbopogon citrati aetheroleum) a pázsitfűfélék családjába (Poaceae) tartozó és Indiában őshonos indiai citromfű, más néven citromos fűszercirok (Cymbopogon citratus) felaprított, friss vagy fonnyasztott leveleiből (hajtásaiból) vízgőz-desztillációval nyerik ki, az illóolaj hozama: 0,5-0,8%. Az illóolaj színe a halványtól a narancssárgáig (vörösesbarnáig) terjed, illata friss, citromra emlékeztető. A jellegzetes illatát a benne lévő citrálok adják, ezek mennyisége 65-85% között mozog. A citrálnak nevezett alkotórész két vegyületet takar: citrál Á-t (más néven gerániál) és citrál B-t (más néven nerál). Mellettük még a limonén, citronellol és mircén alkotórészek említhetők meg.

Az illóolaj főbb hatásai: fertőtlenítő, antimikrobiális, dezodoráló, nyugtató- idegrendszeri tonizáló, rovarriasztó, szélhajtó – emésztőrendszeri tonizáló, gyulladáscsökkentő és értágító.
Az illóolaj használatát belsőleg elsősorban a gyomor- és bélrendszert érintő bakteriális fertőzések és bélgyulladások esetén javasolják.
Külsőleg inhalálás, aromafürdők és masszázsok formájában alkalmazzák idegi kimerültség és túlterheltség esetén, illetve kozmetikai bőrproblémák (pl. enyhébb lefolyású érbántalmak, cellulitis) kezelésére alkalmas összetételekben is hasznosítják az olaj gyulladáscsökkentő és az erek állapotát kedvezően befolyásoló hatásait.
Az indiai citromfűolaj és egyes összetevői dezodorálószereknek és parfümöknek is fontos alkotórészei lehetnek.
Az indiai citromfű illóolaja nem mérgező, nem irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus.

Származás: Magyarország

  • Súly: 45g
  • Gyártó: Aromax

JÖJJÖN EL HOZZÁNK