Cickafarkolaj Aromax 2ml

Latin név: Achillea millefolium

Illat: gyógynövényes, kámforos illatjegyekkel

Javasolt alkalmazás:
arc- és testápoló olaj készítéséhez, aromafürdő készítéséhez (elsősorban hölgyeknek, higiéniás célra)

A kamilla illóolajához színben, illatban, összetételben és hatásban is hasonló a cickafarkfűolaj (Aetheroleum achilleae, Aetheroleum millefolii), amit a fészkesvirágzatúak (Asteraceae) családjába tartozó közönséges cickafarkfű (Achillea millefolium) és a mezei cickafarkfű (A. collina) virágos-leveles hajtásaiból vagy virágzatából nyernek ki. Az illóolaj kék, sötétkék vagy sötétzöld színű, fűszeres, kissé kámforos illatú. Az olaj fontosabb összetevői a kamazulén (5-50%, függően attól, hogy vadontermő vagy nemesített állományból nyerik ki), a kariofillén, a kámfor, az 1,8-cineol, valamint az α-és a β-pinén.

Ez utóbbi alkotórészek rendszerint 2-10%-nyi mennyiségben fordulnak elő. A cickafarkfű-olaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és sebgyógyulást elősegítő főbb hatásokkal rendelkezik. Alkalmazásának fontosabb területei a kamillaolajéhoz hasonlóan különféle bőrgyulladások, nehezen gyógyuló sebek, szájüregi gyulladások, hüvelyfertőzések, valamint a gyomor- és bélcsatorna gyulladásos megbetegedései. A fenti megbetegedések és problémák (aroma)terápiás és kozmetikai kezelésére krémek, kúpok, fürdő- és masszázsolajok, szájöblögetők és egyéb készítmények formájában kerül felhasználásra.

Származás: Magyarország

  • Súly: 35g
  • Gyártó: Aromax

JÖJJÖN EL HOZZÁNK