Babérolaj Aromax 5ml

Latin név: Laurus nobilis

Illat: aromás, fűszeres

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra-felfrissíti a levegőt, könnyíti a légzést, láb- és körömápoló olaj készítéséhez

A babér illóolajat (Lauri folii aetheroleum) a babérfélék családjába (Laurus nobilis L.) tartozó, 10 m magasra növő örökzöld babérfa leveleiből gőz- vagy vízgőzdesztillációval állítják elő. A babérlevél illóolaj színtelen, esetleg enyhén sárgás színű, kellemesen édeskés-fűszeres illatú. Fő összetevőként az eukaliptuszolajban is jelentős mennyiségben előforduló 1,8-cineolt vagy eukaliptolt tartalmazza (30-60%), ami mellett számos olyan összetevő van jelen többnyire 2-8%-os mennyiségben, amelyek a fűszeres, aromás illat kialakításában vesznek részt (pl. eugenol, metil-eugenol, linalool, pinének).
A babérlevél illóolaj antimikrobiális, nyákoldó, köptető, légzéskönnyítő, görcsoldó főbb hatásokkal rendelkezik, melyek mellett az eukaliptolnak köszönhetően gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatások érvényesülésével lehet számolni az olaj használatakor.

A babérolajat és az azt tartalmazó készítményeket elsősorban légúti hurutok, hörgő-, illetve homloküreg-gyulladás, valamint a gyomor- és a bél görcsös állapotainak kezelésére használják, belsőleg és külsőleg alkalmazható készítmények (krémek, kúpok, inhalálók, cseppek stb.) formájában. A babérolaj a fentiek mellett összetevője lehet olyan gyulladáscsökkentő- és fájdalomcsillapító hatású készítményeknek (krémeknek, masszázs- és fürdőolajoknak) is, melyeket reumás megbetegedések és zárt baleseti vagy sportsérülések kiegészítő kezelésére használnak. A babérlevél olaj egyes esetekben allergén összetevőket is tartalmazhat, ezért használata érzékeny bőrűeknél és kisgyermekeknél fokozottabb figyelmet igényel. A babérlevélolajat parfümolajok, szappanok és egyéb kozmetikai készítmények előállítására is felhasználják.

Származás: Magyarország

  • Súly: 35g
  • Gyártó: Aromax

JÖJJÖN EL HOZZÁNK