Aquaphor Modern Víztisztító Készülék

AQUAPHOR MODERN (a család számára)

Ioncserélőt és AQUALEN-t tartalmazó többlépcsős, baktériumellenes, betétcserés ivó- és föző víztisztító készülék

E készülék korszerű, elegáns megjelenésű termék. Nehézség nélkül bármilyen konyhai környezetbe beilleszthető, hasznos és szép ajándékként is adható. A mosogató mellett helyezhető el, és a csaphoz csak a szűrés idejére csatlakozik. A készülékhez néhány típusú csatlakozó tartozik, ami bármely szabványméretű csapnál történő használatát lehetővé teszi. Ez a csatlakozó állandó jelleggel a vízcsapon marad. A csatlakozó felszerelése egyszerű. A betétkészlet két betétből áll, amelyek könnyen elhelyezhetők a készülékben a betétcsere idején.
ő részén naptár található, amely emlékezteti a felhasználót a javasolt betétcsere idejére.

Figyelem! A káros anyagok nagyobb részének jelenléte a vízben érzékszerveinkkel nem észlelhető, a betétcsere idejét ajánlatos betartani!Mit nyújt az AQUAPHOR MODERN készülék?

GARANTÁLT VÍZTISZTÍTÁSI MINŐSÉG. Az AQUAPHOR víztisztítót a világ legszigorúbb NSF 53 amerikai szabványa szerint tesztelik. USA szabadalmak: N°5,904,854; N°5,521,008.

MAGYARORSZÁGI OTH ENGEDÉLYSZÁM: 5338/2003.
OTH-6603-2/2008
A jelenlegi engedély alapján a készülék arzén és nitrát eltávolítására nem alkalmas.

VÉDELEM EXTRÉM HELYZETBEN
Minden rendkívüli esetben, amikor valamilyen ok miatt a vezetékes vízbe a megengedettnél nagyobb koncentrációjú káros anyagok kerülnek, (baleset, üzemzavar stb.), az AQUAPHOR MODERN víztisztító készülék magas fokozatú víztisztítási képességének megfelelően biztonságos szinten tartja a vízben lévő szennyeződések koncentrációját.

Az alapvető szennyeződések tisztításának hatékonysága a gyártó laboratóriumában végzett víztisztítási tesztelések alapján:Aktív klór - 100%
Kőolajszármazékok (benzol) - 95%
Fenolok - 99%
Műtrágyaszármazékok - 95%
Klóralapú szerves vegyületek (kloroform) - 90%
Nehézfémek (ólom, higany, kadmium) Több, mint 95%
Baktériumok:

escherichia coli /szűrés elõtt: 8 sejt/mL/ - szűrés után nem található
coliform baktériumok / Szűrés előtt: 54 sejt/mL/ - szűrés után nem található

MAGAS KAPACITÁS: 1,2 liter percenként.

KETTŐS TISZTÍTÓ BETÉT 4000 liter vezetékes víz megtisztítása garanciális tisztítási hatékonysággal (4 tagú családnak kb. 1 évre)

A kapott víz kiváló minőségét a többlépcsős tisztítási rendszer által érik el.
1. Előtisztítási filter: a nem oldódott anyagok feltartóztatására.
2. Aktív szénjellegű szorpciós összetevő, amely két részből áll: granulált aktív szén és aktív szénjellegű AQUALEN fonal kombinációja, amely teljesen és visszafordíthatatlanul eltávolítja a klórt, a szerves vegyületeket és a baktériumokat (ezüst-jodidot tartalmaz).
3. Az AQUAPAN fonalas szerkezetű ioncserélő anyag eltávolítja a vízből a nehézfémek ionjait.

A készülékben kizárólag olyan anyagok kerültek felhasználásra, amelyek érintkezése az élelmiszerrel megengedett.

Miben különbözik az AQUAPHOR MODERN más szorpciós jellegű háztartási víztisztítóktól?

Alapvető különbséget és fő előnyt az AQUAPHOR MODERN készülékben az aktív szenes AQUALEN fonal használata biztosít. Ennek a fonalnak a szorpciós sajátosságai egyediek – 10 gr AQUALEN hatékonyabban tisztítja vizet, mint 1 kg hagyományos aktív szén. Emiatt az AQUAPHOR MODERN készülék a következő előnyökkel rendelkezik:

Nagyon gyorsan és visszafordíthatatlanul eltávolítja a szennyeződést és a baktériumokat. A szűrőbetétek szerkezete biztosítja a lekötött anyagok egyenletes elosztását a szűrőben;
- A betét telítődése után lekötött szennyeződések és baktériumok nem kerülnek újra a vízbe.
- A hasznos ásványi anyagok nem távolodnak el;
- Fontos különbség, hogy az AQUAPHOR MODERN készülékben AQUAPAN ioncserélő található, amely nem gyanta, ezáltal nem változtatja, sõt szabályozza a víz PH-értékét. Szintén egyedi és szabadalmazott anyag, melynek felhasználása kizárólag az AQUAPHOR Cop. amerikai cég jogosult;
- Az AQUAPHOR tisztító betétjében az elfogott baktériumok nem szaporodhatnak, mivel az AQUALEN az aktív széntől eltérően nem jelent táplálékot számukra.
- Jellegzetes különbséget és előnyt biztosít az AQUAPHOR MODERN számára más hagyományos szorpciós víztisztító készülékekkel szemben a készülékben történő cirkulációs vízmozgás, amely tovább növeli a tisztítás hatékonyságát1. Szűrõ réteg oldatlan anyagok feltartóztatására

2. AQUALEN-t tartalmazó szorpciós (elnyelő) összetevő

3. Szűrõ betét burkolata

4. Fonalas szerkezetű ioncserélő anyag AQUAPANHagyományos és AQUAPHOR szűrőbetét működése:

MEGTÉRÜLÉS

Az alábbi táblázatban összehasonlítjuk az ásványvíz fogyasztás- és az AQUAPHOR Modern készülék használatának költségeit.

Példánkban egy 4 fős háztartást vettünk alapul, ahol mindenki napi 1-1 (1,5 literes) palack középkategóriájú (100 Ft/palack) ásványvizet fogyaszt el. 600 Ft/m3 árú vezetékes vízzel számoltunk. A készülék vételára a példában szereplő háztartásnak 2 hónap után megtérül.

Amikor a Modernt 6 hónapja használják már megtakarított nekik 47.220,- Ft-ot. A mérleg 2 év használat után: Megtakarítottak 251.040,- Ft !!! -ot Megkímélték magukat 4,32 tonna !!! ásványvíz hazacipelésétől Megóvták környezetünket 2880 db !!! üres ásványvizes palacktól

A LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

1. Miért fordul elő, hogy a vezetékes víz esetenként zavaros, rossz ízű és kellemetlen szagú?

A zavarosságot a vízben lévő oldatlan anyagok okozhatják. Ha figyelembe vesszük a klórt, nyilvánvaló, hogy íz és szag szempontjából is kifogásolhatjuk a csapvizet.
A vezetékes víz szennyezettségét főképpen a régi csővezetékek okozzák, ahonnan rozsdaszemcsék, nehézfémek (ólom, réz, cink) kerülhetnek a csapvízbe. Minél idõsebb a rendszer, annál rozsdásabb a víz. Esetenként a települések víztisztító berendezéseinek üzemzavara, vagy korlátozott víztisztítási kapacitása is lehet a problémák oka.

2. Veszélyes-e vezetékes vizet fogyasztani?

A különböző településeken a vezetékes víz minősége változó. Az adott víz minőségérõl csak a helyi hatóságok ismerhetik a valóságot. A fogyasztó ezt részben íz és szag alapján érzékelheti.
A vezetékes víz klórt tartalmaz, ami nem veszélytelen az ember egészsége szempontjából. Ezen kívül rozsdaszemcsék, ólom, kloroform, kőolajszármazékok, valamint más káros anyagok lehetnek jelen a csapvízben. (Például a rossz állapotú csatornarendszer miatt.)
Döntse el ön, mennyiben nevezhetjük ezek alapján veszélyesnek a csapvíz fogyasztását!

3. Káros-e a klór az egészségre?

Hivatalosan a vezetékes vízben jelenlévő klór koncentrációja nem káros az egészséges ember számára. Viszont megállapították, hogy akik asztmatikus, allergiás megbetegedésekben szenvednek, a klór kis koncentrációja is jelentősen rontja a közérzetüket. Legveszélyesebb, hogy a klór kémiai reakcióba lép a vízben lévő szerves anyagokkal, ennek következtében trihalogén vegyületek keletkeznek. Tudományos kísérletek folyamán bizonyítást nyert, hogy ezek laboratóriumi állatoknál rákkeltő hatásúak. Amerikai tudósok, egy ismert kutató, Robert Morris vezetésével komoly kutatást végeztek az ivóvízben lévõ klór emberi szervezetre gyakorolt hatásáról.(Water Review journal Vol.7, N.2. 1992). Munkájuk szoros kapcsolatot tárt fel a klóros vízfogyasztás és a belsõ szervek rákos megbetegedései között. Azok, akik 40 évig klóros vizet fogyasztottak, 70 %-kal nagyobb eséllyel betegszenek meg rákban, mint azok, akik klórmentes vizet fogyasztottak. A klór önmagában is méreg, valamikor hadi méreganyagként is használták.

4. Meg lehet-e a tisztítást forralással oldani?

A forralással elpusztulnak a vízben levő baktériumok, és eltávolodnak a könnyű illó anyagok. Viszont más anyagok koncentrációja nyilvánvalóan növekszik (a párolgás miatt). Tehát a forralás nem oldja meg a víztisztítást.

5. Eltávolítja-e az AQUAPHOR MODERN készülék a hasznos anyagokat?

Nem, tudományos kutatás eredményeképpen kidolgozták a tisztítóbetét összetevőit olyan módon, hogy csak a káros anyagokat távolítja el (lásd AQUALEN, AQUAPAN).

6. Miben különbözik az AQUAPHOR MODERN a hasonló szorpciós jellegű háztartási víztisztítóktól?

Alapvető különbséget és fő előnyt az AQUAPHOR MODERN készülékben az aktív szenes AQUALEN fonal használata biztosít. (5,521,008 sz. USA szabadalom). Ennek a fonalnak a szorpciós sajátosságai egyediek – 10 gr AQUALEN hatékonyabban tisztítja vizet, mint 1 kg hagyományos aktív szén. Emiatt az AQUAPHOR MODERN készülék a következő előnyökkel rendelkezik:
· Nagyon gyorsan és visszafordíthatatlanul eltávolítja a szennyeződést és a baktériumokat;
· A betét telítődése után lekötött szennyeződések és baktériumok nem kerülnek újra a vízbe.
· A hasznos ásványi anyagok nem távolodnak el;
· Fontos különbség, hogy az AQUAPHOR MODERN készülékben AQUAPAN ioncserélő található, amely nem gyanta, ezáltal nem változtatja, sőt szabályozza a víz PH-értékét. Szintén egyedi és szabadalmazott anyag, melynek felhasználása kizárólag az AQUAPHOR Cop. amerikai cég jogosult;
· Az AQUAPHOR tisztító betétjében az elfogott baktériumok nem szaporodhatnak, mivel az AQUALEN az aktív széntől eltérően nem jelent táplálékot számukra.

7. Milyen szinten baktériumellenes a készülék?

A colli baktériummal végzett kísérletek arra vezettek, hogy az AQUALEN aktív szenes fonal 1 grammjának felülete 10 000 baktériumot képes lekötni. Emellett az elfogott baktériumok nem szaporodnak, mivel számukra az AQUALEN nem táplálék („éhen halnak”). Ezen kívül az AQUAPHOR betétekben kiegészítőként ezüst-jodidot használnak, ez többszörös garanciát biztosít a készülék baktériumellenessége szempontjából.

8. Lehet-e a készülékkel fúrt kútvizet tisztítani?

Magyarországon egyelőre az AQUAPHOR MODERN készülék erre a felhasználásra nincs engedélyezve, viszont a gyártó cég bevizsgálásainak eredménye szerint a készülék biztonságosan eltávolítja a káros anyagokat és baktériumokat (feltéve, ha a víz nem tartalmaz túl sok olyan szilárd részecskét, amitől a tisztítóbetét eltömődik, pl.: homok.)

9. Úgy hallattuk, hogy a szorpciós jellegű víztisztítók telítődés után visszaengedik az összegyüjtött káros anyagokat. Ez történik az AQUAPHOR MODERN készülék esetében is?

Az AQUAPHOR MODERN által felhasznált aktív szenes AQUALEN fonal fontos tulajdonsága és elõnye, hogy az általa lekötött szennyeződést csak 600 C°-on engedné vissza, amit lehetetlen elképzelni a háztartásban. A betét időtartamának lejárata után a víz egyszerűen nem tisztul tovább.

10. Hogyan lehet megállapítani, hogy a tisztító betét időtartama lejárt?

Érzékszerveink alapján nem lehet. A káros anyagok többsége íztelen és szagtalan. Egyetlen biztonságos módszer, mely szerint figyelni kell a használat időtartamát. Ezt könnyíti meg a készülék tetején lévő emlékeztető naptár. A tisztító betét garanciális tisztítási kapacitása 4000 liter (ez 4 tagú család számára kb. 1 évig biztosít hatékony tisztítást).

11. Lehet-e betéteket regenerálni a használat után?

Házilag semmiképpen. Gyárilag is bonyolult és költséges folyamat.

12. Lehet-e tárolni a megtisztított vizet?

Rövid ideig (1-2 napig) a hûtõszekrényben. A klór eltávolítása után elszaporodhatnak a baktériumok.

13. Lehet-e használni a készüléket forró víz tisztítására?

A készülék hideg víz tisztítására van kidolgozva és engedélyezve. Forró víz véletlenszerű átengedése esetén ajánlatos 5 percig hideg vizet átengedni a betéten. A forró víz jelentősen megrövidíti a tisztító betét időtartamát.

14. Változtatja-e az AQUAPHOR MODERN a víz pH-értékét?

Víz pH-értékét szabályozza a 7-es pH-érték irányába (az ivóvíz emberi szervezet számára legtermészetesebb pH-értéke)

15. Tea készítésekor a víz felszínén vékony hártya jelenhet meg.Mi okozza ezt?

Ez a jelenség a víz keménységére utal. Az AQUAPHOR MODERN nem vízlágyító készülék, bár észrevehetően csökkenti a víz keménységét kemény víz esetén. A hártya jelenlétét a víz magnéziumtartalma okozza.

16. Mennyire hasznos az AQUAPHOR készülék által előállított víz a növényeknek, akváriumi halaknak?
A növények és akváriumi halak különösen érzékenyek a különböző mérgekre. Érzékenyebbek, mint az ember, hiszen az anyagcseréjük az embernél sokkal gyorsabb. Növények öntözéséhez különösen ajánlatos a tisztított víz.

Származás: Németország

  • Súly: 1265g

JÖJJÖN EL HOZZÁNK