Bio Nyers Kakaópor BioABC 100g

Az kakaó ipari feldolgozásánál 100-140°C-on pörkölik a kakaót.
A nyers kakaót szárítják maximum 45°C-on.
A kakaóbab betakarítása még ma is hasonlóan történik,mint az azték időkben.A hüvelyek 5-6 hónap alatt érnek meg, ekkor leszedik, majd óvatosan macsétával nyitják fel a hüvelyeket.A kifejtett kakaóbabot banán levevlekre majd faládákba helyezik és fermentálják néhány napig.
A fermentáció megváltoztatja a kakaóbab összetételét és ízét, veszít keserűségéből és csokoládés zamata kezd kialakulni . Az ezt követő szárítás alatt alakul ki barna színe és az íze is ekkor teljesedik ki.
A nyers kakaó első számú magnézium forrás, antioxidáns.

Származás: Equador

  • Súly: 100g
  • Gyártó: BioABC

JÖJJÖN EL HOZZÁNK