Búzakorpa Naturorganik 250g

A búzakorpa 54%-ban tartalmaz élelmi rostokat, amelynek nagy része azonban nem emészthető.

Az oldhatatlan élelmi rostok vízmegkötő képességüknek köszönhetően fejtik ki jótékony hatásukat az anyagcsere folyamatokra, elősegítik a bélműködést, csökkentik az éhségérzetet.

A gabonamagvak héja valójában egy többrétegű komplex szerkezet. A malmi feldolgozás során a magot előtisztítás után, (kövek, tört és egyéb szemek kiválogatása) kismértékű csiszolást követően koptatják le a gyűjtőfogalommal korpának nevezett részt.

Ez a búzaszem esetében 7 réteget tartalmaz. A korpa tényleges értéke az életfontosságú B vitaminok (B1, B6, B15), nyomelemek és a rostanyag (cellulóz) tartalmában rejlik. A rosthiányos táplálkozás egyszerű megoldása a megfelelően adagolt búzakorpa.
Felhasználása: joghurtba, müzlibe ,levesbe, főzelékbe keverve, kenyér, vagy egyéb pékáru készítéséhez... stb.



Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energia: 1344 kJ / 318 kcal
Fehérje: 16g
Szénhidrát: 50g
Zsír: 6g

Származás: Magyarország

  • Súly: 250g
  • Gyártó: Naturganik

JÖJJÖN EL HOZZÁNK