Bio Köles zsákból mérve

A köles méltán nevezhető a legősibb termesztett gabonafélének. Kelet Indiából származik és több ezer éves múltra tekint vissza. A világ több részén még ma is termesztik és mindennap fogyasztják. Ezelőtt kb.100 évvel még az európai emberek étkezésében is fontos szerepet töltött be.
Napjainkban már feledésbe merült, holott igen hasznos lenne, a kölest a mindennapi étrendünkbe újra bevonni. Ugyanis földünk szerves ásványi sókban leggazdagabb gabonája a köles.

A köles gluténmentes, lúgosító gabona.


Nagy arányban tartalmaz kovasavat, ezenkívül fluort, magnéziumot, ként, foszfort, vasat, kálciumot, cinket stb. Különösen gazdag vitamin- B csoportban B1, B2, B6, B17, pantoténsav, nikotinsavamid.

Származás: Magyarország

JÖJJÖN EL HOZZÁNK