Bio Szajki Cabernet Sauvignon 2007 Peteli Borászat 750ml

Rubinvörös színű ,fényt még átengedő. A hosszú fahordós érleléssel járó illatok és zamatok gazdagítják. A fajta nagy erényei fellelhetők, a karakteresség, a teltség, a harmónia.

Elsősorban sötét színű, telt ízű, hagyományos, fűszerpaprika nélkül készült pörköltek sültek kísérője lehet. Másodsorban remek beszélgetős bor, egy jó barát egy jó sajt társaságában „ Egy kitűnő bor elfogyasztásához alkalmat bárki talál”

A cabernet sauvignon mint szőlő

A világ borpiacának meghatározó jelentőségű vörös bort adó szőlőfajtája. Európa és az Új-Világ szőlőtermesztő országaiban is nagy felületen termesztett francia eredetű világfajta. A Cabernet franc és a Sauvignon blanc fajták természetes, spontán keresztezéséből jött létre.

Bora kiváló minőségű, hosszabb idejű érlelésre is alkalmas. Értékei melegebb, magasabb hőösszegű évjáratokban mutatkoznak meg. Más, hasonló karakterű vörösbort adó fajták (pl. Cabernet franc, Merlot, Syrah) házasításában is kitűnő partner.

CabernetTőkéje erőteljes növekedésű. Vesszői kemények, kacsokkal erőteljesen kapaszkodók, nehezen metszhetők. Levele jellegzetesen tagolt, „öt söréttel átlőtt”, könnyen felismerhető. Fürtje közepesen tömött, fürtnyele fásodó. Egyes évjáratokban a fürtön belül a bogyók színeződése nem egységes.
Betegségekre és kártevőkre különösebben nem fogékony. A fás részeket megbetegítői károsítók (Esca) tünetei azonban gyakoriak.
Kései érésű, október végén szüretelhető fajta. Bogyói nem rothadnak. A szárazságot és a téli lehűléseket viszonylag jól tűri. Közepes termőképességű fajta. Hazánkban külföldi és Magyarországon szelektált klónjait is termesztik.

  • Súly: 1350g
  • Gyártó: Peteli Borászat

JÖJJÖN EL HOZZÁNK