Bio Sütő Ferment Biorganik 200g

Összetevők: búza*, kukoricaliszt*, borsóliszt*, virágméz*
*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia: 1528 kJ / 360 kcal
Fehérje: 9,4 g
Szénhidrát: 76,8 g
Zsír: 1,7 g

Felhasználása: kovász készítéséhez

1. lépés
Hozzávalók: 20 g sütő ferment, 100 g búzadara, 100 g búza liszt, 220 g víz kb. 40°C-os
A sütő fermentet a kimért víznek egy részében feloldjuk és jól elkeverjük. A tészta meglehetősen puha legyen, de ne álljon rajta víz. 28-30 °C-on 12-18 órát hagyjuk állni. A hőmérséklet pontos betartása nagyon fontos a sikerhez.

2. lépés
Hozzávalók: első lépés alapja, 150 g búzadara, 150 g búzaliszt, 70–100 g víz kb. 40 °C-os.
Az hozzávalókat jól összekeverjük és letakarjuk. A tészta állaga egy közepesen kemény kenyértésztához hasonlítson. 28 – 30 °C-on 5-10 órát hagyjuk állni. A kelési időt akkor értük el, ha az tésztában sok apró erjedési buborékok vannak és kb. dupla térfogatúra nőtt meg. A kovász akkor érett, ha érintéskor enyhén besüpped.

A kovász tárolása:
A kovászt egy csavaros üvegbe töltjük (kb. ¾ részéig) és hűtőben 4-8 °C-on tároljuk (felhasználhatóság 4 hónap). Hosszabb tárolás esetén képződhet egy szürke réteg. Ez a saját élesztője és gond nélkül fogyasztható.

Származás: Németország

  • Súly: 210g
  • Gyártó: Biorganik

JÖJJÖN EL HOZZÁNK