Alma Balzsamecet C3 5% Pödör 100ml

Élvezetes, mint maga a gyümölcs.

Jellegzetes, édes, tiszta zamatát a speciális tárolási technológia és a sok éves tapasztalat biztosítja.

100% természetes, minőségi, kézzel válogatott, nap érlelte almából, klasszikus balsamico eljárással előállított - közel 5 évig tölgyfahordóban érlelt – balzsamecet.

Felhasználása különösen sokoldalú. Kedvező élettani hatásait évszázadok óta ismerik a népi gyógyászatban, valamint élelmiszerként és tartósítószerként is régi hagyományokkal rendelkezik.

Elkészítés

Az eredeti balzsamecet a friss gyümölcs befőzött levéből készül, amit tölgyfahordóban tárolnak.
A tárolási idő növekedésével az ecet arányosan veszít a folyadéktartalmából és besűrűsödik. Ezáltal aromái intenzívvé válnak, csökken a savassága, lággyá és megfelelő édességűvé válik.
Hozzáadott adalékanyagokat - aromákat, színezőket- nem tartalmaz.

A C2 a tölgyfahordóban töltött éveinek osztályozását jelenti, a Pödör C2 alma balzsamecet 2 éves, a C3 pedig 5 évet érlelődik.

Az alma gazdag A-, B-1,B2-, B6-,valamint E- és C- vitaminban, ásványi anyagokban és nyomelemekben; tartalmaz káliumot, nátriumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, szelént, foszfort és fluort, melyek pozitív hatással vannak egészségünkre.



A tiszta alma balzsamecet az alma gyümölcsecethez hasonlóan az emberi szervezetre gyakorolt pozitív gyógyászati hatása már sok éve ismert:

Nagy mennyiségű káliumot tartalmaz, mely az izmok és a szövetek vízháztartása számára nélkülözhetetlen. Jó hatással van a szívizomra és erősíti a szervezet ellenálló képességét.
Gazdag A-, B-1,B2-, B6-,valamint E- és C- vitaminban, ásványi anyagokban és nyomelemekben; tartalmaz nátriumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, szelént, foszfort és fluort.
Az almaecetben lévő savak – rendszeres használat mellett – elősegítik az emésztést, és az emésztőnedvek elválasztását, ami a teltségérzetet egyértelműen enyhíti.
Elpusztítja a bélfalon lévő baktériumokat, így segít megszüntetni a felfúvódást és a székrekedést.
Serkenti az anyagcserét
Természetes étvágycsökkentő és lázcsökkentő hatásáról is ismert
Az almaecet – az ecetsavak révén – nagyszámú enzim termelését támogatja, melyek a szervezetben a zsírok feldolgozását segítik elő (a már lerakódott zsírokét is).
Lúgosít
Rendszeres fogyasztása enyhe vérhígítást is eredményez, valamint
gyorsabban gyógyulnak a sebek, gyulladásos folyamatok
Kedvezően befolyásolja a vércukor szintet, így csökkenti az édesség utáni vágyat.
Serkenti a veseműködést



Almaecet kúra vagy más néven almaecetes- mézes víz

A Pödör alma balzsamecet tökéletes választás a közismert almaecet kúrához.
Ízlés szerint 1-2 teáskanál alma balzsamecet 1 nagy pohár vízhez adva, majd kortyolgatva étkezés előtt, jót tesz az emésztésnek, gyorsítja az anyagcserét.

Méregteleníti, kitisztítja szervezetünket, ez mellett értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal tölti fel.

Jó néhány problémára is alkalmazható, néhány ezek közül

kedvezően befolyásolja a vér koleszterin szintet
segít - étkezési után érzett- gyomorégés esetén
hatásos felfúvódás, puffadás
izomgörcsök, izomhúzódás
ízületi gyulladás
reumatikus
torokgyulladás, köhögés, szénanátha
fog-, fogíny panaszok
fejfájás
szédülés
fülfájás, vagy fülzúgás
asztma, légzési panaszok esetén
ha gargarizálunk vele, megtisztítja nyelvünket a lepedéktől, kellemetlen szájszagot is megszünteti.
A méregtelenítő kúra vagy böjt során ajánlott a reggeli almaecetes-mézes víz.


Keresse a minőséget! A legfontosabb hogy csakis megbízható balzsamecetet válasszunk a kúrához, és fokozatosan szoktassuk hozzá szervezetünket, így először csak néhány napossal (3-4) kezdjünk, majd akár egy hónapig is alkalmazhatjuk. Két kúra között pedig mindig tartsunk egy kis szünetet.

Testsúlycsökkentés almaecettel?
Már évek óta hirdetik az almaecetet a fogyás csodaszereként. Az almaecet-kapszula zsírfaló és szuper-testsúlycsökkentő hatásával elvarázsolt minket. Sajnos az almaecet kapszulaformában ezt a kívánságot nem teljesíti. Folyékony formában is csak a mozgással és egészséges táplálkozással kombinálva lehetséges a tartós testsúlycsökkentés. (A fent leírt almaecetes-mézes vizet fogyasszuk kúraszerűen)

Főzési tippek

Az alma balzsamecet gasztronómiai szempontból is az egyik legkedveltebb ecet.

Különösen harmonizál leveles zöld salátákra akár önmagában, de a legfinomabb olajjal párosítva, mint a Tökmag-, Kendermag-, Repce-, vagy Mákolajjal kombinálva gyors, egészséges salátaöntetet készíthetünk.

Kitűnő levesek, főzelékek, mártások, szószok, nyers és párolt zöldségek, sajtok (paradicsomos mozzarella, kék sajt, parmezán) carpaccio ízesítéséhez.

Hideg, főtt marhahúsra néhány csepp alma balzsamecet, hagymával és tökmagolajjal egy élvezet.

Remek választás zöldségek tartósításához, savanyúságok készítéséhez.

Gyümölcsteák vagy ásványvízhez adva kiváló frissítő ital, de pezsgőbe néhány csepp ugyancsak különleges. (Ízlés szerint 1-2 teáskanál alma balzsamecet 1 nagy pohár vízhez adva, majd kortyolgatva étkezés előtt, jót tesz az emésztésnek, gyorsítja az anyagcserét.)

Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba. Szűretlen, hígítatlan gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!

A BOLTBAN KÓSTÓLÓ SZETTET TALÁL A PÖDÖR CÉG JÓVOLTÁBÓL, így személyesen
győződhet meg a Pödör olajok és ecetek színéről, illatáról, ízéről és frissességéről.

Származás: Ausztria

  • Súly: 345g
  • Gyártó: Pödör

JÖJJÖN EL HOZZÁNK