Kókusz Cukor KisM 250g

Mi a kókuszpálma cukor?

A kókuszpálma virág nektárja kiszárítva. Dél-Kelet-Ázsiában,ahol a kókuszpálma bőségesen terem,több ezer éve használt ,tradícionális édesítő.Legnagyobb termelő a Filippin Köztársaság(Fülöp-szigetek).Mi jellemzi?

Gazdag,karamelles ízű, bármihez használható ami édesítést kíván(sütéshez,főzéshez is). Alacsony a glikémiás indexe:GI=35.Ugyanannyi szükséges belőle mint a hagyományos fehér cukorból.

Nagyon magas az ásványi anyag tartalma,gazdag káliumban,magnéziumban, cinkben és vasban.Ezenfelül B1,B2,B3 és B6 vitamint is tartalmaz.A nektárban 16 féle aminosav található,legnagyobb mennyiségben a glutamin,amelyről kimutatták hogy hasznos komoly betegségek kezelésében és lerövdíti a különböző sérülések,égések gyógyulási idejét.Nagyobb mennyiségben tartalmaz még inositolt,ami számos sejtfunkció nélkülözhetetlen eleme és aminek a központi idegrendszerre való jótékony hatása ismert.(Az inositolt néha a vitaminok közé is besorolják,annak ellenére hogy a szervezet maga is szintetizálja.)Hogyan készül?

A kinyílatlan torzsavirágzatokat melyeket hüvelyszerű burok véd betakarítják,majd vágást ejtenek rajtuk,amiből édes nedv kezd kifolyni.(Egy virágzatból akár napi 4 liter is.)Ezt a nedvet bambusztárolókba gyűjtik,majd hatalmas wokokban kíméletes hőfokon szárítják.


Származás: Indonézia

  • Súly: 250g

JÖJJÖN EL HOZZÁNK