Bogáncs Olaj Hidegen Sajtolt Pödör 100ml

A Sáfrányos Szeklice magjának olaja, nevezik még pórsáfrány olajnak is.
Arany színe, kellemes illata és enyhén füves aromája kellemes összhangot teremt.

100% természetes szűretlen olaj, minőségi, szigorúan ellenőrzött és tisztított, hámozatlan bogáncsmagból készül, hagyományos kézimunkával hidegen sajtolva.

Az összes olaj közül a bogáncs olajnak a legmagasabb a többszörösen telítetlen zsírsavtartalma (78%), és vitaminokban (főként E- vitaminban) is igen gazdag.

Élettani hatásai:

Csökkenti a koleszterinszintet
Fontos szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében
Vérnyomáscsökkentő
Kiváló méregtelenítő és salaktalanító
Segít máj-, epe-, gyomor problémák esetén, emésztésjavító
Kedvező hatása van a vese és a hólyag optimális működésére
Serkenti az agyműködést, és a szellemi teljesítőképességet
Gátolja az érelmeszesedés kialakulását
Javítja az anyagcsere működést
Mérsékli az allergiás reakciókat
Szabályozza a vércukorszintet
Gyulladáscsökkentő

Szépségápolás:

Belsőleg és külsőleg is nagyon értékes, magas E vitamin tartalmának köszönhetően a bőrápolásban is fontos szerepet tölt be.
Belsőleg:

Szabályozza a faggyúmirigy termelést, ezért a túl zsíros és túl száraz bőrűeknek is ajánlott

Külsőleg:
Szemkörnyéki smink eltávolítására nagyszerű
Regenerálja, hidratálja és nyugtatja a bőrt
Feszesít és visszaadja a bőr nedvességének egyensúlyát

Felhasználási javaslat:

Fogyasszunk minden nap friss bogáncsolajat, egészségünk megőrzése érdekében, vagy építsük be étkezésünkbe! (Kúraszerű fogyasztás esetén minimum 90 nap javasolt)
Felnőtteknek 1 kisebb evőkanál, gyerekeknek 1 kávéskanál ajánlott naponta.

Mindig hidegen fogyasszuk, ne melegítsük, a már kész ételeinket finomítsuk vele.

Főzési tippek

Kitűnő nyers zöldségekhez (különösen zeller, retek, paprika, édeskömény, fehérrépa, burgonya, lencse) és párolt zöldségekhez ( káposzta, csicseriborsó, spenót, padlizsán, cukkin stb.), levesek, szószok (paradicsom- zöldség,-sütőtök krémleves) húsok (bárány, borjú) vagy pörkölt ízesítéséhez, köretek készítéséhez (főtt burgonya, rizs, rizottó vagy tészta), vegetáriánus ételek finomítására, de kiváló alapanyag majonézhez és salátaöntet készítéshez is (zöld leveles, jégsaláta, endívia, kínai kel) Pödör Alma balzsamecettel párosítva.

A BOLTBAN KÓSTÓLÓ SZETTET TALÁL A PÖDÖR CÉG JÓVOLTÁBÓL, így személyesen
győződhet meg a Pödör olajok és ecetek színéről, illatáról, ízéről és frissességéről.

Származás: Ausztria

  • Súly: 345g
  • Gyártó: Pödör

JÖJJÖN EL HOZZÁNK