Keserű Sárgabarackmag UrSaat 250g

Vadon termett sárgabarackmag. A magok íze minél keserűbb, annál nagyobb a B 17 vitamin tartalma.
A rák egyik legfontosabb ellenszere, a B 17 vitamin - cyanogen-glycosid - felfedezése és alkalmazása a rákgyógyításban Dr.Ernst T. Krebs és édesapja nevéhez fűződik.
B 17 vitamin a sárgabarack magjában található meg legnagyobb arányban (2 - 2,5 %), ezenkívül a csonthéjas gyümölcsök puha magjában, mint pl. cseresznye, őszibarack, nektarin, szilva valamint az almában. A magok íze minél keserűbb, annál nagyobb B 17 vitamin tartalma. Magas B 17 vitamin tartalma van még egyes gabona fajtáknak, mint pl. köles, hajdina valamint a mungobab, limabab és a makadámia dió, bambusz csíra.

Dr. Krebs megállapította, hogy a B 17 vitamin egy molekula hidrogéncianidból, azaz kéksav, és egy molekula benzaldehidből - fádalom csillapító - valamint 2 molekula glükózból áll. A két igen mérgező anyag - hidrogéncianid és benzaldehid - a B 17 molekulán belül stabil, kémiailag inaktív és nem mérgező. A molekula megbontása csak az ún. beta- glucosidase nevezetű enzimmel lehetséges. Ez az enzim ugyan megtalálható az egész szervezetben, de a legnagyobb mennyiségben ott, ahol a rákos sejtek elszaporodtak. Itt a két mérgező anyag egymást felerősítve összekapcsolódik és egy még erősebben mérgező vegyületet hoz létre, mely a rákos cellákat megöli. Az egészséges cellákat megvédi a rhodanese nevezetű enzim, mely csak az egészséges sejteknél lelhető fel. Rhodanese méregteleníti a cianidot és oxidálja a benzaldehid csoportot.
Ez azt jelenti, hogy a B 17 vitamin hajszálpontosan csak a rákos cellákban fejti ki hatását és nem az egészséges szövetben.


Ajánlott adagolás:
- megelőzésként: napi 2 - 5 szem
- betegség esetén: a testsúly minden 5 kg - ra 1 szem, fokozatosan emelve a mennyiséget.
A magot alaposan, pépessé rágjuk össze. A keserű íze miatt lehet gyümölccsel is fogyasztani.
Gyerekektől elzárva tartandó.

Származás: Törökország

  • Súly: 250g

JÖJJÖN EL HOZZÁNK