Bio Nyers Kendermag zsákból mérve

Finom és egészséges ropogtatni való.

A kendermag összetevőiről:

- Kiváló fehérjeforrás;tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.

- A magolajában 80% felett van a telítetlen zsírsavak aránya és kiengyensúlyozott arányban vannak benne az omega3-omega6 zsírsavak.

- Megtalálható benne a növényvilágban és a táplálékainkban ritkán előforduló,kedvező hatású sztearidonsav(SDA) és gamma-linolénsav(GLA).

- Számos ásványi anyag(kalcium, kálium,magnézium,foszfor, vas,cink,stb),nyomelem, vitamin(B-vitaminok,E-vitamin),béta-karotin és klorofill forrása.
-Oldhatatlan élelmi rostban gazdag.


A mai nyugati táplálkozásra általánosan jellemző a kiegyensúlyozatlan zsírsav fogyasztás,azaz hogy túlsúlyba került egyes omega6 zsírsavak fogyasztása,míg ehhez képest az omega3 zsírsavak bevitele csak kis mértékű.Számos tanulmány rámutat hogy ez a jelenség egy fontos tényezője lehet számos „civilizációs betegség” kialakulásának(magas trigliceridszint,érelmeszesedés,magas vérnyomás,szív-ér rendszeri betegségek,allergiás betegségek,autoimmun betegségek,mentális problémák).A megfelelő zsírsavösszetételű táplálékok választása-mint amilyen a kendermag is-elősegítheti ezek megelőzését illetve sok esetben a nagyobb mértékű omega3 zsírsav bevitel a már kialakult probléma javulását eredményezi.

A kendermagban az omega3:omega6 zsírsavak aránya 1:3,ami a kedvező határértékeken belül esik.A kendermag omega3 zsírsav tartalmát nagyrészt az alfa-linolénsav(ALA) alkotja,de e mellett kis mennyiségben jelen van a szteraidonsav(SDA) is,amelyet a szervezet még jobb hatásfokkal képes továbbalakítani.Az alfa-linolénsavból és az szteraidonsavból végül olyan jelátvivő molekulák képződnek,melyek egyik lényeges hatása hogy visszaszorítják más,erősen gyulladásképző anyagok képződését.(Sok ismert betegség hátterében gyulladásos folyamatok állnak.)A kendermagban található gamma-linolénsav(GLA),bár az omega6 zsírsavak közé tartozik,a belőle képződő jelátvivő anyagok hatásukban az omega3 zsírsavakból képződő anyagokhoz hasonlítanak.



A kendermag az emberi fehérjeszintézis tökéletes ellátója mivel tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.A kendermagban lévő fehérjék előnye nemcsak az, hogy ellátják az összes esszenciális aminosavval a szervezetet, hanem az aminosavakat tökéletes arányban tartalmazzák,melyek könnyedén felszívódnak a szervezetben.



A múltban a kendermag nemcsak állati takarmányként (madáreledelként) volt ismert, de az emberi táplálkozás kiváló kiegészítőjeként is.Az őrölt kendermagból készült kásában vagy vajban minden szükséges összetevő megtalálható.


A kendermag összetétele:


100 g kendermagban

Víz 5,5 – 6 g
Olaj (triglicerid) 30 – 35 g
Fehérje 22 – 25 g
Szénhidrátok 35 – 37 g
Hamu 5 – 6 g
Oldhatatlan rostok 32 – 33 g
Oldható rostok 2,5 – 3,5 g

A-provitamin (béta-karotin) 5 – 6 mg
B1-vitamin (tiamin) 0,9 mg
B2-vitamin (riboflavin) 1,1 mg
B3-vitamin (niacin) 2,5 mg
B6-vitamin (piridoxin) 0,3 mg
B12-vitamin (cianokobalamin) nyomokban
C-vitamin (aszkorbinsav) 1,4 mg
D-vitamin (kolekalciferol) nyomokban
E-vitamin (alfa-tokoferol) 3 mg




A kendermagban található ásványi anyagok és nyomelemek:

( mg/100 g )
Foszfor 8,302 Kadmium 0,3 Platina 9,2
Kálium 6,170 Króm 0,65 Higany 0,001 alatt
Magnézium 6,059 Vas 179,0 Szelén nyomokban
Kén 2,394 Germánium 2,7 Ezüst 0,4
Kalcium 1,680 Jód 0,8 Stroncium 7,3
Alumínium 54,000 Kobalt 0,5 Tórium 8,1
Antimon 1,750 Réz 12,0 Titán 1,8
Arzén 0,3 Lítium 0,06 Vanádium 0,8
Bárium 6,5 Mangán 95,0 Wolfram 1,8
Berillium 0,04 Molibdén ? 0,5 Cink 82,0
Ólom 0,03 Nátrium 22,0 Ón 2,6
Bór 9,5 Nikkel 5,0 Cirkónium 1,2


Forrás:
Prof. Dr. Roland R. Theimer, Bergische University, Wuppertal
hanf & natur

Származás: Franciaország

JÖJJÖN EL HOZZÁNK